Stap 3 van het aankoopproces: De bezichtigingen



Wanneer je in stap 2 je oog hebt laten vallen op een geschikte woning is het tijd om kennis met het huis te maken. Jouw NVM-makelaar plant een bezichtiging voor je in en begeleidt je tijdens deze bezichtiging.


Om op een later punt niet voor verrassingen te komen staan is het van belang om een aantal belangrijke dingen te checken. Dit kun je zelf doen, of laten doen door jouw NVM-makelaar. De belangrijkste punten waar je op moet letten zijn:
 
  1. De locatie en de buurt
De locatie en de buurt van het huis zijn belangrijke punten. Allereerst omdat ze veel invloed hebben op de waarde van een huis. Daarnaast moet jij je ook thuis gaan voelen in dit huis, kijk daarom of dit een buurt of locatie is waar je een goed gevoel bij hebt.
 
  1. Buitenkant van de woning
De meeste mensen investeren veel geld en tijd in de binnenkant van de woning, maar de buitenkant wordt nogal eens vergeten. Om deze reden is het van belang om goed naar de buitenkant van de woning te kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de kwaliteit van het dak, schilderwerk en de tuin of het terras.
 
  1. Binnenkant van de woning
Natuurlijk is het ook van belang om de binnenkant van de woning aandachtig te bekijken. Hoe zijn de plafonds, muren en vloeren? Moet de badkamer of de keuken worden vervangen? Let op het algemene onderhoud en kijk hoe er met het huis is omgegaan, om in de toekomst onverwachte kosten te voorkomen.
 
  1. Installaties
Een ander belangrijk punt zijn de aanwezige installaties in een woning. Voor eventuele verandering of verbouwingen is het van belang dat er genoeg installaties, stopcontacten en groepen in de meterkast aanwezig zijn. Verder is het van belang om te kijken naar hoe de woning wordt verwarmd en wat de maandelijkse lasten voor gas, water en licht zijn.
 
  1. Duurzaamheid
Een steeds belangrijker wordend punt is de duurzaamheid van een huis. Oudere huizen zijn vaak slechter geïsoleerd en hebben soms nog enkel glas, terwijl nieuwere huizen juist zonnepanelen of een warmtepomp kunnen hebben. Al deze dingen hebben grote invloed op het energielabel en eventueel ook op de maandelijkse kosten.  


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring