Mijn favorieten

Juist voor jouw huis verhuren

 


Het huren en verhuren betekent ook juridische regels en wetgeving. Zo zijn er veel verschillende huurovereenkomsten met alle rechten en plichten van dien. De (ver)huur moet voor jou vooral zorgeloos gelopen!
Naast het selecteren van betrouwbare huurders in geval van verhuur is het ook van belang je goed te laten begeleiden bij de juridisch wirwar, ook als je een huurwoning zoekt. Wij kunnen vele risico’s en financiële gevolgen bij huur of verhuur van je huurwoning vooraf inzichtelijk maken.

Langenegger Makelaars als gecertificeerd NVM-makelaar voldoet aan alle kwalificaties om je hierbij van dienst te zijn met deskundig advies en/of professionele begeleiding. Langenegger Makelaars luistert jou en komt op voor jouw belangen!  
 

Het SAMENverhuren met resultaat …in stappen

Het SAMENverhuren doen we ook in heldere stappen. De stappen zijn hieronder zo inzichtelijk mogelijk beschreven.

Bekijk hieronder welke stappen je zelf zou willen en kunnen doen en waar Langenegger Makelaars een rol zou kunnen spelen. 


Stap 1: SAMENinventariseren, gratis... de verhuurwaarde van jouw huis bepalen

Langenegger Makelaars plant geheel vrijblijvend een gesprek bij jou thuis om de huurwoning goed te bekijken en je wensen te inventariseren.

Op basis van deze inventarisatie zal Langenegger Makelaars meer informatie geven over SAMENverhuren en de verhuurmogelijkheden. Hierbij is ook van belang welke huurovereenkomst het meest wenselijk is.
De verschillende ROZ (Raad voor onroerende Zaken) huurovereenkomsten zijn:
 1. De huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 2. Huurovereenkomst voor onbepaalde tijd met een minimum duur van 12 maanden.
 3. Huurovereenkomst voor bepaalde tijd voor maximaal 2 jaar (zelfstandig)/ 5 jaar (onzelfstandig) of korter.
 4. Huurovereenkomst voor bepaalde tijd langer dan 2 jaar (zelfstandig)/ 5 jaar (onzelfstandig).
Op basis van jouw input adviseert Langenegger Makelaars jou over het mogelijk te behalen resultaat, oftewel een indicatie van de verhuuradviesprijs en verhuurmogelijkheden, de te ondernemen stappen, wie wat doet en wat de stappen aan je af.

Voor stap 1 ben je geen kosten aan ons verschuldigd! 
 

Stap 2: SAMENmarketen, de huurwoning in de verhuur nemen

Langenegger Makelaars maakt bij het opstellen van de huurovereenkomsten altijd gebruik van de meest recente contracten van de Raad voor onroerende Zaken (ROZ).

Als je na het vrijblijvende gesprek besluit om met Langenegger Makelaars in zee te gaan, zal Langenegger Makelaar aangeven welke (juridische) rechten en plichten horen bij de verschillende ROZ- huurovereenkomsten en aangeven welke huurovereenkomst het meest optimaal is in jouw situatie. Ook bekijkt Langenegger Makelaars welke bijzondere bepalingen er eventueel kunnen worden opgenomen om jouw (juridische) rechten en plichten voor zover mogelijk in lijn te brengen met jouw wensen. 

We bekijken jouw huurwoning als een marketingproduct die een geheel eigen marketingaanpak vereist. Wij assisteren jou graag bij hoe we jouw verhuurwoning zo goed mogelijk kunnen verhuren in de huidige verhuurmarkt, die wij zo goed kennen. Vanuit dit oogpunt, geven we graag advies over:
 • De te vragen verhuurprijs. 
 • Welke sterke punten van je verhuurwoning wij gaan benadrukken.
 • Het verhuur klaar maken van je woning met tips voor reparaties voor bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of op het gebied van duurzaamheid in het kader van energie labels.
 • Welke (online) mediakanalen en middelen er mogelijk zijn om verbinding met dé huurder van jouw huurwoning te maken.

 

Stap 3: SAMENcommuniceren, verbinding leggen met dé huurder

Langenegger Makelaars als NVM-kantoor beschikt over een groot platform van de woningen en zoekers die woningen willen huren. SAMENmakelen betekent voor jou ook deel uitmaken van dit netwerk om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden.

De communicatie van nu vergt meer dan alleen een verkoopbord in de tuin plaatsen. We kunnen nu potentiële kopers 24/7 bereiken, boeien en binden. Een sfeervolle woonbeleving van jouw huis is van essentieel belang en doen wij SAMEN via onder andere onze professionel verhuurbrochure met alle relevante informatie. Deze brochure wordt geheel vertaald in het Engels gezien Langenegger Makelaars veel zaken doen met bedrijven die expats in dienst nemen. Denk hierbij aan Estec/ ESA, verschillende internationaal opererende bedrijven in het Leiden Bio Science Park, Den Haag, Schiphol en zelfs Amsterdam.   


Vervolgens gaan we online en door SAMENdelen de shareability van jouw woning te vergroten. De volgende doeltreffende communicatiemiddelen staan via 
Langenegger Makelaars ook volledig tot je beschikking:
 • Een eigen webpagina voor je woning! Gemakkelijk te delen via alle sociale mediakanalen.
 • Plaatsing van je woning op fundaDe grootste huizensite van Nederland met de meeste bezoeken en de meest verkochte huizen.
 • Posts en/of advertenties via sociale media: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ en Instagram.
 • QR-code met een link naar je eigen webpagina. Te plaatsen op jouw verkoopbord, etalage of een advertentie in de krant.  
We bieden meerdere (online)marketingcommunicatie pakketten aan om je woning zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen en mogelijke kopers te enthousiasmeren.

Stap 4: SAMENbezichtigen, het laten zien van de huurwoning
We plannen in SAMENspraak met jou een bezichtiging en dragen zorg om je huis met veel enthousiasme te laten zien aan potentiële huurders. Alle ins & outs over jouw huurwoning wordt in goede en betrouwbare sfeer overgebracht. De fase van interesse gaat verder en de mogelijke verhuur komt dichterbij.  
 

Stap 5: SAMENonderhandelen, het onderhandelingsproces om te komen tot SAMENverhuren   

Door de kennis en ervaring ziet Langenegger Makelaars het als een uitdaging om te gaan voor de maximale verhuurprijs en de verhuurvoorwaarden in lijn met jouw wensen. Hierbij bepaal jij het uiteindelijke resultaat! 
 

Stap 6: SAMENverhuren, het officiële verhuurproces met resultaat

Nadat er overeenstemming is over de huurprijs, wordt de toekomstige huurder door Langenegger Makelaars goed gescreend op kredietwaardigheid, identiteit et cetera. Jij beslist uiteindelijk om wel of niet in zee te gaan met deze voorgestelde huurder. Zo zorgen we dat we SAMENmakelen met resultaat.   

Als de onderhandeling en de onderzoeksfase van de potentiële huurder rond is, zetten wij alle afspraken zwart-op-wit in het gewenste ROZ-huurovereenkomst. Nadat partijen getekend hebben is de verhuurfase rond.

Bij de laatste stap zorgt Langenegger Makelaars voor alle afhandeling van de documenten en draagt zorg voor het inspectierapport. Nadat aan alle voorwaarden zijn voldaan en de huurovereenkomst is ondertekend vindt de sleuteloverdracht plaats en kunnen we feliciteren met de succesvolle verhuur van je woning.

 

Het SAMENhuren met resultaat …in stappen

Jouw droomhuis huren doen we ook SAMEN. En je kan je bij het huren van je woning ook laten adviseren en begeleiden door je eigen onafhankelijke makelaar. Graag komen we met je in gesprek om aan te geven wat we SAMEN kunnen doen om het gewenste resultaat te halen.

Door de kennis en ervaring ziet Langenegger Makelaars het als een uitdaging om te gaan voor de meest optimale huurvoorwaarden en huurprijs in lijn met jouw wensen. Hierbij bepaal jij het uiteindelijke resultaat! 

Als je een huurwoning hebt gevonden die voldoet aan de eisen en financiële mogelijkheden, moet er nog het nodige worden geregeld. Op basis van jouw wensen adviseert Langenegger je over de meest optimale huurovereenkomst en eventueel op te nemen bijzondere bepalingen. Na ondertekening van de huurovereenkomst, controleren we de woning en stellen we het inspectierapport op. Daarna ontvang je de sleutels voor de woning en kunnen we feliciteren met je nieuwe huurwoning.  
 

De stappen bij SAMENhuren zijn nagenoeg hetzelfde als bij SAMENkopen. Hieronder nog even de stappen op een rij.

Bekijk hieronder welke stappen (en de links) je zelf zou willen en kunnen doen en waar Langenegger Makelaars een rol zou kunnen spelen. 


Stap 1: SAMENinventariseren, jouw situatie op een rij (gratis)

Bekijk hier de nagenoeg gelijke stap bij onze dienst SAMENkopen.
 

Stap 2: SAMENbudgetteren, jouw financiële mogelijkheden in beeld

Bekijk hier de nagenoeg gelijke stap bij onze dienst SAMENkopen met resultaat.
 

Stap 3: SAMENonderzoeken, jouw huurwoning lokaliseren  

Bekijk hier de nagenoeg gelijke stap bij onze dienst SAMENkopen met resultaat.

Stap 4: SAMENonderzoeken, jouw woning rechercheren
Bekijk hier de nagenoeg gelijke stap bij onze dienst SAMENkopen met resultaat.

 

Stap 5: SAMENonderhandelen, het onderhandelingsproces om te komen tot SAMENkopen

Bekijk hier de nagenoeg gelijke stap bij onze dienst SAMENkopen met resultaat.
 

Stap 6: SAMENhuren, het officiële koopproces met resultaat VERHUIZEN

Bekijk hier de nagenoeg gelijke stap bij onze dienst SAMENkopen met resultaat.

 

Overige diensten Langenegger Makelaars
Bekijk hieronder de stappen bij de verschillende soorten diensten waarbij we jou van dienst kunnen zijn:
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring