Mijn favorieten

De reden & mogelijke voordelen van TAXEREN

...via Langenegger Makelaars 
 

Mogelijke voordelen van TAXEREN

Een taxatierapport met een waardevaste prijsbepaling via Langenegger Makelaars kan veel voordelen en besparingen opleveren. 
Denk hierbij aan de volgende voorbeelden:

1. Besparing op hypotheekkosten door oversluiting
E
en besparing op jouw maandelijkse hypotheeklasten door een rentekorting en/ of een lagere rentepercentage door het oversluiten van jouw hypotheek. Lees hieronder meer. Zeer interessant nu de rente (nog) laag is!

2. Lagere hypotheekkosten bij verbouwing
E
en onderzoek naar de financieringsmogelijkheden van jouw droomhuis en/ of een verbouwing tegen zo'n laag mogelijk risico en natuurlijk zo laag mogelijke maandelijkse kosten!

3. Jarenlange hypotheekbesparing bij aankoop van een huis
De juiste koopprijs betaalt voor jouw droomhuis. Een te hoge prijs betalen, betekent vaak hogere maandlasten voor vele jaren!

4. Bepaling juiste verkoopwaarde
Dit is noodzakelijk om de juiste vraagprijs te hanteren bij verkoop! Je wil natuurlijk niet te laag zitten. Aan de andere kant kan een te hoge vraagprijs ook nadelig zijn. Er zullen zich geen kopers aanmelden. Hierdoor zal je uiteindelijk -veel later in het proces- alsnog moet zakken naar de vraagprijs die marktconform is.   

5. Verlaging gemeentelijke lasten 
Je niet teveel betaalt voor de gemeentelijke lasten door een te hoog gehanteerde WOZ-waarde! 


6. Niet overzienbare  financiële tegenvallers
Bij het kopen van een huis kan je voor veel 
onaangename (juridische) verrassingen komen te staan!
Voorbeelden:
 • Erfdienstbaarheden: anderen kunnen het recht van overpad hebben op jouw grond.
 • Dat je onjuiste informatie hebt ontvangen, bijvoorbeeld een te laag (woon)oppervlakte.
 • Onvoorziene financiële tegenvallers aan kunnen komen doordat er bijvoorbeeld jaren geen onderhoud is uitgevoerd aan het appartementencomplex en er nauwelijks reservering zijn gedaan voor achterstallig onderhoud door de VvE.


Redenen van TAXEREN


1. Voor het verkrijgen van een hypotheek
Bij de aankoop van jouw droomhuis, wil de hypotheekverstrekker weten wat de woning waard is. Bij Langenegger Makelaars ben jij aan het juiste adres! Onze gevalideerde taxaties voldoen aan alle normen voor financieringen -ook voor NHG financieringen- en worden daarom door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd.


Een taxatie voor het verkrijgen van een hypotheek moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur, die zelf niet betrokken is bij de koop of verkoop van de woning.

De geldverstrekker bekijkt het taxatierapport voor de hypotheekaanvraag. Het bedrag waarvoor jij een hypotheek hebt aangevraagd, moet ook in de ogen van een onafhankelijke en gekwalificeerde taxateur overeenkomen met de daadwerkelijke marktwaarde van de woning.

Voor het verkrijgen of het oversluiten van jouw hypotheek of de financiering van een verbouwing heb jij een gevalideerde taxatie
 nodig. De kosten van deze taxaties zijn hoger dan ongevalideerde taxaties doordat er validatiekosten aan verbonden zijn.


2. Voor het oversluiten van een hypotheek
Bij het oversluiten van je hypotheek kan je mogelijk de maandelijkse hypotheekkosten verlagen. Hieronder een opsomming wanneer we adviseren om na te denken over het oversluiten van je hypotheek. 
 • Als je woning in waarde is gestegen

  Je huis is duurder geworden door marktwijzigingen. Deze overwaarde kan voor banken reden zijn om korting te geven op de hypotheekrente. Dat betekent besparing op je maandlasten. 
 • Bij verwachte rentestijging
  Bij het aangaan van een nieuwe rentevaste periode leg je de hypotheekrente voor bepaalde tijd vast. Dit betekent dat je geen risico loopt op hogere maandlasten bij een rentestijging tijdens deze looptijd. 

 • Als de renteperiode van je hypotheek (binnenkort) afloopt
  De bank berekent een boete bij het oversluiten. Die boete is lager naarmate het eind van de renteperiode dichterbij komt. Een goed moment om de hypotheekmogelijkheden opnieuw te onderzoeken.

 • Als je wilt verbouwen
  In deze woningmarkt is een huis kopen niet altijd mogelijk. In deze marktperiode met alsmaar stijgende koopprijzen is verbouwen een goed alternatief. Dit De financiering van deze verbouwing is wellicht mogelijk met een nieuwe, verhoogde hypotheek.

Voor de waardevaststelling van jouw huis ten behoeve van de verkoop heb jij een ongevalideerde NVM taxatie nodig. Bekijk hier de kosten voor een NVM-taxatie.

 

3. Voor de aankoop van jouw nieuwe huis

Als koper wil jij niet teveel betalen voor jouw nieuwe woning. Het is daarom verstandig om de vraagprijs van deze woning objectief te laten toetsen door een gekwalificeerde en onafhankelijke taxateur. De getaxeerde waarde kan jij gebruiken als leidraad tijdens jouw onderhandelingen, zodat je niet teveel betaalt.

Bij de aankoop van je huis is het ook mogelijk om te bieden onder voorbehoud van een taxatierapport. Tegenwoordig wordt er meestal alleen onder voorbehoud van financiering geboden. Wil jij meer weten over deze optie, neem dan gerust contact 
met ons op. 

Voor de waardebepaling van jouw toekomstig aan te kopen huis heb jij een ongevalideerde taxatie 
nodig. Bekijk hier de kosten voor een dergelijke NVM-taxatie

 

4. Voor bezwaar op WOZ-waarde van jouw huis

De WOZ-waarde wordt gebruikt voor het bepalen van heffingen door de gemeente en de  hoogheemraadschap, zoals bijvoorbeeld de OBZ (Onroerendgoedbelasting) en eigenwoningforfait.

Er kan een groot verschil zitten tussen de WOZ-waarde en marktwaarde. WOZ-waarde kan 2 jaar achterlopen op de marktwaarde. De juiste waarde is afhankelijk van waarvoor deze wordt gebruikt. Als de WOZ-waarde hoger is dan de marktwaarde, betaal je jaarlijks te veel aan heffingen zoals bijvoorbeeld OZB-belasting en eigenwoningforfait. Het is dan raadzaam om een taxatie te laten uitvoeren door een gecertificeerde NVM-taxateur waarmee je bezwaar kan maken. 


Voor deze taxatie heb je
een ongevalideerde taxatie nodig. Bekijk hier de kosten voor deze NVM-taxatie. 

 

5. Om de boedel te verdelen

In geval gezamenlijke woningeigenaren hun relatie wensen te beëindigen. De woning moet worden getaxeerd naar waarde om de boedel te kunnen verdelen. Soms is de wens van één van de partners om de hypotheek over te nemen.

Voor de taxatie om de boedel te verdelen heb jij een ongevalideerde taxatie nodig. In dat laatste geval dat de hypotheek van de partner wordt overgenomen, heb je wel een gevalideerde taxatie nodig. De kosten van deze taxaties zijn hoger dan ongevalideerde taxaties doordat er validatiekosten aan verbonden zijn. 
 

6. Om te kunnen vererven

In geval van een overlijden. Over het algemeen zijn het de erfgenamen die met elkaar een (ouderlijke) woning verkopen, in veel gevallen verkoop je het huis met eventuele broers en zussen. Alle erfgenamen willen dan graag weten wat de woning op zou kunnen brengen. Het taxatierapport kan dan dienen als leidraad voor de opdracht tot verkoop en/ of de eventuele machtiging van één erfgenaam.

Ga je zelf in het huis wonen, kan je ook je (eventuele) broers en/ of zussen uitkopen. In het geval is het zeker raadzaam een gecertificeerde en onafhankelijke NVM taxatie te laten uitvoeren door een register taxateur. 

Voor deze taxatie heb je een 
 ongevalideerde taxatie nodig, tenzij de ene erfgenaam de andere erfgenaam uitkoopt en een hypotheek nodig heeft. In dat laatste geval heb je wel een gevalideerde taxatie. Er zijn verschillende taxatiekosten verbonden aan een gevalideerde en ongevalideerde taxatie. 

Nog vragen, laat het ons
 hier weten. 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring