Mijn favorieten

Gevalideerd of ongevalideerd taxatierapport

...Langenegger Makelaars geeft inzicht 

 

Langenegger Makelaars is gekwalificeerd & gecertificeerd om zowel gevalideerde als ongevalideerde taxatierapporten uit te werken.

Het doel van de taxatie bepaalt of je een gevalideerde of een ongevalideerde taxatie nodig hebt. De geldverstrekkers eisen een taxatierapport gevalideerd door de NWWI of Taxateurs Unie. Het is daarom van belang te te weten waarom jij een taxatierapport nodig hebt. Wil je graag meer informatie of een persoonlijk advies, neem dan gerust contact met ons op.  


Een gevalideerde taxatie

Een gevalideerd taxatierapport heb je alleen nodig voor het verkrijgen of oversluiten van jouw hypotheek.

Een gevalideerde taxatie moet verlopen via het NWWI
 -het Nederlands Woning Waarde Instituut- of Taxateurs Unie. Beide instituten zijn ISO 9001 gecertificeerd. Het instituut beoordeelt in eerste instantie of de taxateur aan de strenge toegangseisen NWWI voldoet. 

 

Vervolgens wordt elk taxatierapport beoordeeld aan de hand van vooraf vastgestelde  richtlijnen. Het NWWI past strenge ISO 9001:2015 normen en eisen toe in de validatie van de taxatierapporten. Het doel is te komen tot een goed onderbouwd en transparant taxatierapporten waar de geldverstrekker en jij als consument op kunnen bouwen. Als het taxatierapport is goedgekeurd, kan het NWWI taxatierapport naar de acceptatie-afdeling van de geldverstrekker. Alle financiële instellingen in Nederland accepteren deze NWWI-taxatierapporten.

Aan een gevalideerd taxatierapport zijn extra validatiekosten verbonden. Het is daarom aan te raden om eerst uit te zoeken waarom jij een taxatierapport
 nodig hebt.  

Langenegger Makelaars voldoet aan alle eisen om gevalideerde NWWI taxatie 
uit te voeren in de Duin- en Bollenstreek. Onze taxatierapporten worden door alle in Nederland opererende hypotheekverstrekkers geaccepteerd!


 

Een ongevalideerde taxatie

Langenegger Makelaars  is als register taxateur ingeschreven in het NRVT, het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs en lid NVM is uiteraard ook gekwalificeerd om ongevalideerde NVM-taxatierapporten uit te werken. Het is daarom van belang te weten waarom jij een taxatierapport nodig hebt.

Een ongevalideerde taxatie kan je aanvragen in de volgende situaties:  

Het verschil tussen gevalideerd en ongevalideerd 

Resumerend de verschillen tussen een gevalideerd en een ongevalideerd taxatierapport.  

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring