Mijn favorieten

De kwalificaties van Langenegger Makelaars

...voor SAMENmakelen & TAXEREN

 

 

Langenegger Makelaar is een erkend NVM-kantoor en in 2004 is Paul Langenegger door de NVM beëdigd tot Makelaar en Taxateur onroerend goed. Paul Langenegger is Register Makelaar Taxateur en ingeschreven in:
  • het VastgoedCert, het kwaliteitsregister voor makelaars
  • het register van vastgoed taxateurs, het NRVT oftewel het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs

Naast deze inschrijvingen is Langenegger Makelaars aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en Taxateurs Unie, allebei ISO 9001 gecertificeerd. Het NWWI is een validatie-instituut erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het WEW is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Deze instituten beoordelen of het rapport voldoet aan de vastgestelde richtlijnen en keurt onze taxatierapporten goed. Al onze gevalideerde taxaties worden geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers.  

Ook is Langenegger Makelaars lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Hierdoor beschikken we over uitgebreide marktanalysetool en informatie met een historie tot 1977. Om een NVM-taxateur te worden en te blijven, ondergaan de NVM makelaars en taxateurs periodieke educatie en daarom is ook Langenegger Makelaars in het bezit van de meest actuele marktkennis. Dit waarborgt de kwaliteit van jouw taxatierapport! 

Bekijk hier waarom kwalificeren zo belangrijk is.

 

De taxatie-instituten die de kwaliteit waarborgen

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft je een garantie op je hypotheek. Met een hypotheek met NHG betaal niet jij, maar betaalt het Waarborgfonds Eigen Woningen onder voorwaarden de restschuld aan de hypotheekverstrekker. Restschuld is het negatieve verschil tussen de verkoop- en hypotheekwaarde, met andere woorden restschuld ontstaat als je je huis verkoopt met verlies. Bekijk hier meer over de Nationale Hypotheek Garantie.  

Vanaf 1 januari 2018 is de kostengrens voor NHG €265.000. Duurdere woningen komen ook in aanmerking voor NHG. Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, stijgt de NHG kostengrens naar maximaal €280.900. De extra financieringsruimte moet natuurlijk volledig besteed worden aan de energiebesparende voorzieningen (bijvoorbeeld een HR-ketel, spouwmuur-, dak- of vloerisolatie, HR++ beglazing en/of zonnecellen). Bekijk hier meer informatie over de NHG grens en meer weetjes over de NHG.

Bij de aanvraag van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Validatie-instituten die zijn aangesloten bij NRVT zijn erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, uitvoerder van de NHG.[1] 

De Nederlandsche Bank beschouwt de Nationale Hypotheek Garantie als een overheidsgarantie.[2]

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW)
Het WEW is een stichting en heeft als doel het bevorderen van het eigenwoningbezit en is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de NHG. Jaarlijks stelt zij regels op voor het verstrekken van NHG. Deze 'Voorwaarden & Normen' moeten worden goedgekeurd door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De uitvoering van de NHG vindt plaats bij de geldverstrekkers [3]

Stichting WEW valt onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.[4]

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)
Vanaf 1 januari 2018 is de NRVT verantwoordelijk voor het toezicht op validatie-instituten. Validatie-instituten hebben als taak hypotheek- en taxatiefraude tegen te gaan door taxatierapporten te controleren en te valideren. Het controleproces verloopt zowel handmatig als geautomatiseerd. NRVT ziet er onder meer op toe dat de kwaliteitsmanagementsystemen van validatie-instituten voldoen aan de (internationale) normen. [5]  

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)
Het NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NWWI voldoet aan de strenge eisen die het WEW stelt en zijn ISO gecertificeerd. Bij het NWWI worden de rapporten gevalideerd door uitsluitend goed opgeleide en ervaren validatie-medewerkers. [6] 


Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM)
De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoed deskundigen. Ze bestaat sinds 1898. De NVM is actief in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Bij de NVM zijn ruim 4100 makelaars en taxateurs aangesloten. [7] 

 

Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij een NVM-taxateur. NVM-taxateurs ondergaan periodiek educatie. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kennis actueel. De NVM-taxateur is beschikt daarnaast over uitstekende referentiedata en is dus een betrouwbare keuze.
 

Diensten Langenegger Makelaars

Langenegger Makelaars is een klein makelaarskantoor met jarenlange ervaring op de vastgoedmarkt in de regio Duin- en Bollenstreek. Onze klanten zijn particulieren en professionele partijen.
 

Langenegger Makelaars heeft hen succesvol bijgestaan bij:

  • De verkoopbemiddeling van woningen. Ook een woning verkopen? Zie SAMENverkopen met resultaat voor meer informatie.
  • De aankoopbemiddeling van woningen. Ook je droomhuis professioneel aankopen?  zie SAMENkopen met resultaat voor meer informatie.
  • het taxeren van vastgoed in de Duin- en Bollenstreek. De taxaties van ons kantoor worden door alle Nederlandse Bankinstellingen geaccepteerd! Ook je woning laten taxeren door Langenegger Makelaars? Zie TAXEREN voor meer informatie.
  • De aan- en/of verhuur van woningen. Ook een woning (ver)huren? Zie SAMEN(ver)huren met resultaat voor meer informatie.
  • Doorverwijzen naar betrouwbare financieringspartners, verzekeringsadviseurs en bouwkundigen. Ook een aanverwante dienst nodig? Zie SAMENwerken financieren & verzekeren voor meer informatie.