Mijn favorieten

Via Langenegger Makelaars je droomhuis kopen


dat betekent ...SAMENkopen met resultaatJouw droomhuis kopen doen we SAMEN. Het kopen van een woning is een belangrijke stap in je leven. Het moet jou vooral veel en zorgeloos woonplezier opleveren voor soms de komende 20 jaar! Dit betekent dat alles goed moet zijn geregeld moet zijn.

Naast de financiële impact op je maandelijkse budget, de wirwar van (juridische) regeltjes, de gekte op de vastgoedmarkt waar de markt verschuift van een aanbodmarkt naar een vraagmarkt kleven er ook veel risico’s aan het kopen van een woning. Om die reden is deskundig advies en een professionele begeleiding misschien nog wel belangrijker dan bij verkoop. Langenegger Makelaars komt op voor jouw belangen!

En wij kunnen vele risico’s en financiële gevolgen bij de aankoop van je droomhuis vooraf inzichtelijk maken. Dit doen wij in samenwerking met onze partners, hypotheek-, verzekeringsspecialisten en bouwkundigen, en door ratio met behulp van onze kennis, ervaring en de vele databases en tools die Langenegger Makelaars -als gecertificeerd NVM-makelaar en register taxateur- ter beschikking staat.
 

Het SAMENkopen met resultaat …in stappen 

Het SAMENkopen doen we in heldere stappen. Deze stappen zijn hieronder zo inzichtelijk mogelijk beschreven.
 

Stap1: SAMENinventariseren, jouw situatie op een rij (gratis)

Langenegger Makelaars plant geheel vrijblijvend een gesprek bij ons op kantoor om SAMEN met jou je woonwensen te inventariseren. Wensen als locatie, type huis en grootte in relatie tot jouw inkomsten zijn daarbij van essentieel belang.

Bekijk hieronder welke stappen je zelf zou willen en kunnen doen en waar Langenegger Makelaars een rol zou kunnen spelen. 

Op basis van jouw input -je woning en een indicatie van je financiele situatie -adviseert Langenegger Makelaars jou over het mogelijk te behalen resultaat, de te ondernemen stappen, wie wat doet en wat de stappen gaan kosten. 


Voor stap 1 ben je geen kosten aan ons verschuldigd! 
 

Stap 2: SAMENbudgetteren, jouw financiële mogelijkheden in beeld

De maandelijkse lasten van een woning neemt een grote hap uit je budget. Het is daarom van belang om vooraf SAMEN een goede inventarisatie te maken van zowel je wensen als jouw budget. Wij adviseren in veel gevallen voorafgaand aan het koopproces van jouw huis een goed inzicht te krijgen in jouw budget.

Langenegger Makelaars beschikt over een groot netwerk waarbij onze kernwaarden betrouwbaar, verbindend en daadkracht hoog in het vaandel staat. Zo ook bij onze samenwerkingspartner, Kick Wiegmans Hypotheken. Zijn kantoor is winnaar van de independer hypotheekprijs “het BESTE advies voor een scherp tarief” in 2016 en 2017. 

 

Stap 3: SAMENonderzoeken, jouw droomhuis lokaliseren   

Langenegger Makelaars als NVM-kantoor beschikt over een groot platform van de woningen en zorgt ervoor dat jij informatie ontvangt van alle beschikbare woningen die voldoen aan je eisen en mogelijkheden. Vervolgens kan je zelf bepalen welke huizen je wel en niet wilt gaan bezichtigen.

Als na enige tijd blijkt dat we geen resultaat boeken met het lokaliseren door bijvoorbeeld de enorm turbulente vraagmarkt, oftewel de huizengekte waar sommige kopers zelfs biedingen doen voordat ze het huis zelf hebben bezichtigd, zullen we in SAMENspraak met jou onze innovatieve communicatiemiddelen ter beschikking stellen om bij jouw vraag het juiste aanbod te lokaliseren. Denk hierbij online adverteren via bijvoorbeeld sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter, Google+ en Instagram. En we hebben nog veel meer creatieve ideeën om je in deze fase professioneel te assisteren. We bepalen SAMEN welke middelen tegen welke kosten we gaan inzetten om SAMENverbinden met resultaat te behalen. 

 

Stap 4: SAMENonderzoeken, jouw woning rechercheren  

Wanneer je een huis op het oog hebt, gaan we SAMEN met jou als jouw NVM-aankoopmakelaar mee naar de 2e bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging doen wij extra onderzoek naar jouw droomhuis, op het gebied van de staat van onderhoud, de inhoud, de oppervlakte, de functionele indeling, de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit daarvan, de mate van isolatie en ook de energiezuinigheid.

Bij aanhoudende interesse, vragen we alle noodzakelijke documenten op zodat we alle (juridische) aspecten voor jou nader kunnen rechercheren. Denk hierbij aan de verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht, het bestemmingsplan (voor mogelijke bouwvergunningen), bodemlokket, kadaster (wat is van wie en waar lopen de grenzen van het perceel), bestemming, eigendomsbewijs en eventueel splitsingsakte en de positie van de VvE (Vereniging van Eigenaren) in geval van een appartement.

Op basis van de hierboven genoemde recherche en de huidige marktsituatie -oftewel de verkoop van vergelijkbare woningen in de omgeving en de prijsindexgegevens- geven we een marktwaarde af. Deze marktwaarde kunnen we SAMEN gebruiken als leidraad tijdens de onderhandelingen om te zorgen dat de risico’s vooraf zo inzichtelijk mogelijk zijn en jij niet teveel betaalt voor jouw droomhuis. 

 

Stap 5: SAMENonderhandelen, het onderhandelingsproces om te komen tot SAMENkopen met resultaat  

Als je het zeker weet dat je jouw droomhuis hebt gevonden, begeleiden we jouw als NVM-aankoopmakelaar bij het gehele onderhandelingsproces. Op basis van ratio, ons onderzoek naar de woning en de marktwaarde adviseren we over de optimale biedingstrategie en het juiste openingsbod. In SAMENspraak met jou starten we de onderhandelingen.

In deze fase zullen we jou als NVM-aankoopmakelaar ook helpen bij het vaststellen van de juiste ontbindende voorwaarden. Met ontbindende voorwaarden kun je de koop van een woning of appartement nog ongedaan maken nadat de koopovereenkomst is getekend. Dit is heel relevant, omdat je zonder opgaaf van redenen na de 3 dagen bedenktijd niet meer onder de koop uit kan komen. Zo zijn we SAMEN goed voorbereid op het vervolg van de mogelijke aankoop van jouw droomhuis.

Door de kennis en ervaring ziet Langenegger Makelaars het als een uitdaging om te gaan voor jouw maximale opbrengst. Dat wil zeggen jouw woonwensenlijstje tegen de meest optimale prijs en ontbindingsvoorwaarden in lijn met jouw mogelijkheden. Hierbij bepaal jij het uiteindelijke resultaat!


Stap 6: SAMENkopen, het officiële koopproces met resultaat VERHUIZEN

Als de onderhandelingen afgerond zijn, wordt het koopcontract opgesteld waarin de gemaakte afspraken zwart-op-wit worden gezet. Langenegger Makelaars controleert of alle afspraken hierin vermeld worden zodat we niet SAMEN voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Na het ondertekenen van het koopcontract heb je nog drie dagen bedenktijd voordat de koop rond is, afgezien van de eventueel opgenomen ontbindende voorwaarden.

Bij het kopen van een woning heb je altijd een notaris nodig. Als koper betaal jij deze kosten. Deze notariskosten horen bij wat we noemen de kosten koper. Na het tekenen van de koopovereenkomst maakt de notaris de officiële documenten voor de overdracht op. In deze fase zorgt Langenegger Makelaars voor controle en de afhandeling van documenten. Na de inspectie van je huis, gaan we SAMEN naar de notaris om je na ondertekening te feliciteren met de succesvolle koop van je woning.


Overige diensten Langenegger Makelaars
Bekijk hieronder de stappen bij de verschillende soorten diensten waarbij we jou van dienst kunnen zijn: